Кметът Горна Оряховица инж. Добромир Добрев прогнозира, че местният Локомотив ще победи ЦСКА в мача от 19-ия кръг на Първа лига. Градоначалникът говори във връзка с решението на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз Локомотив ГО да домакинства на собствения си стадион.

Срещата между Локомотив Горна Оряховица и ЦСКА  е на 11 декември от 15.00 часа. Ще може да я следите в сайта Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT 2 и по Дарик радио. 

„Мисля, че всички са готови за мача и за първия ни домакински мач. Това събитие е жадувано от доста време от всички жители на Горна Оряховица. То е на път да се случи и смятам, че на този стадион на 11 декември ще бъде празник не само за града и но за цялата област. Това е един от тимовете в първото ниво на футбола ни от цялата област“, започна Добрев.

„Винаги възникват дребни детайли за чистене, но до началото на мача всичко ще е наред. Мисля, че и гостите ще бъдат доволни от това, което ще предложим. Подобренията – 5300 седалки са поставени. Изцяло съблекалните са ремонтирани, и всичко останало от наредбите на БФС е спазено. Всичко е ново. Построено е, боядисано, поставени са камери. Има един сектор, който не е ремонтирам. Мисля, че през следващия полусезон вече всичко ще е готово“, добави градоначалникът .

„Днес имахме приемателна комисия. Минали са пробите. Настройват се прожекторите. Мисля, че няма да имаме проблеми с осветлението“.

„Мисля, че догодина правим 100 години. Смятам, че стадионът ще е препълнен. Мисля, че ще се правим с това, че се очаква ЦСКА да има повече привърженици. Има наета охранителна фирма. Имали сме такива събития. Справяли сме се. Мислям, че няма да има проблеми“, каза още Добрев.

„Радвам се, разбира се, че отборът се завръща. Това събитие ще остане за историята. Това най-много ме радва“.

„Мисля, че резултатите ще се подобрят, след като отборът се завръща на своя стадион“.

Запитан за прогноза за мача Локо ГО – ЦСКА, кметът отсече: „Твърда единица“.