Локомотив (ГО) не можа да запази своя професионален статут и изпадна от Втора Професионална лига. През новото първенство (сезон 2021-2022 година) клубът ще играе при аматьорите от Трета Северозападна лига, което за последно се е случило през 2013/2014 година.

Жалкото за клуба от Горна Оряховица беше, че един отбор изпадаше и това се оказаха те. След изпадането от професионалния футбол обаче ги чака ново футболно предизвикателство, наречено Трета лига. От старите футболисти всички напуснаха, напусна и треньорския щаб и на практика всичко ще трябва да започне отначало.

Отборът ще бъде воден от добре познато име, рожба на местната школа - Марин Байчев. Негов помощник ще е и друг възпитаник на школата - Лъчезар Русев, треньор на вратарите ще бъде Даниел Захариев. Тимът ще стартира своята подготовка за новото първенство на 28 юни 2021 г. от 18:00 часа на стадиона. Феновете могат да присъстват, за да видят новото лице.

"На практика ние градим изцяло нов отбор. Ще наблегнем на футболисти от нашия регион, играли при нас и излезли от нашата школа. Искаме да привлечем няколко по-опитни футболисти, за да можем да сглобим боеспособен отбор. На юношите ни, играли миналото първенство във Втора лига, също ще разчитаме. Започваме в понеделник на 28 юни от 18:00 часа и ще се готвим до началото на новото първенство, като наблегнем на физическата и тактическата подготовка на момчетата. Ще изиграем и шест контроли изцяло със съперници от Трета лига, заяви старши треньорът Марин Байчев.

Първата проверка е на 10-и юли с втория отбор на Етър (В. Търново). Следва гостуване на Спартак (Плевен) на 14-и юли от 18.00 часа. Третата проверка е с Янтра (Полски Тръмбеш) на 17-и, като часът и мястото ще станат ясни по-късно. Останалите три проверки са все гостувания. На 21-и е визитата на Севлиево от 18.30 часа, на 24-и Локо (ГО) ще пътува до Дряново, а на 31-и гостува на Академик (Свищов) от 18.30 часа. Новото първенство в Северозападната Трета лига ще започне на 7-и август.