Наставникът на Локомотив Горна Оряховица, Марин Байчев, остана доволен от показаното от неговите момчета при загубата с 1:3 при гостуването на Лудогорец за Купата на България. Той подчерта, че финансите, с които разполага тимът са далеч от стандартите за професионален футбол. 

„Искам да поздравя момчетата, че достигнаха до този кръг, отстранихме два професионалния отбор. Представихме се добре. Получиха се добри ситуации, вкарахме и гол, което не се случва всеки ден срещу Лудогорец. Поздравявам момчетата, резултатът и представянето бяха добри за нас“, започна Байчев.

„Мечтахме и преди мача, но играем срещу много класен отбор. Лудогорец продължава заслужено. Повечето играчи са млади при нас. Видях ентусиазъм у тях. Раздадоха се, аматьорски отбор сме все пак, цял ден ходят на работа играчите преди тренировките. Справихме се“.

„Момчетата придобиват ценен опит в такива мачове. Поуките ще си ги кажем на разбора, но съм доволен от раздаването до края. В началото на първенството целта беше да сформираме отбор и 80% от играчите са местни момчета и няколко опитни. Искахме да сме в челото на класирането. След зимата ще се съберем, за да обсъдим целите“.

„Нямаме поставени цели, но Локомотив скоро ще се върне там, където е – професионалния футбол. Ръководството прави всичко възможно, но сме далеч от професионалния футбол като финансиране. Надхвърлихме очакванията, действително сме на 3 месеца отбора. Дано покажем още по-добри игри занапред“, завърши треньорът.