Лъчезар Русев е новият старши треньор на третодивизионния футболен отбор Локомотив Горна Оряховица. Решението бе взето единодушно от членовете на Управителния съвет на клуба. Бившият треньор в ЦСКА 1948 заменя на поста Светлин Иванов, под чието ръководство "железничарите" завършиха на трето място в Северозападната трета лига и не успяха да се върнат в професионалния футбол. 
 
"Благодарим на Светлин Иванов за съвместната работа, упоритостта, отдадеността и му желаем здраве, бъдещи успехи  и кариерно развитие", написаха от ръководството в официалния сайт на тима.
 
Русев притежава треньорски лиценз "А" на УЕФА и през миналия сезон беше в ЦСКА 1948, като през есента работи в школата на "армейците", а през пролетта беше помощник на Владимир Димитров във втория отбор на ЦСКА 1948 във Втора лига и натрупа опит в професионалния футбол.
 
Като треньор Русев е  работил  в ДЮШ Локомотив в различни формации и възрасти. В мъжкия отбор е бил асистент във Втора лига.
 
"Насоката в работата ще е свързана с млади и местни футболисти, както и с такива свързани през годините с клуба. Приоритет ще е всекидневното подобряване на тренировъчния процес, отборно и личностно развитие на футболисти и треньорски щаб. Финансовото оздравяване на Локомотив, местна идентичност и обединение на обществеността са основните  задачи, които следваме", заявиха от ръководството на клуба.