Нови два футболни отбора изразиха недоволството си от готвените промени в Закона за хазарта, предложени от Валери Симеонов. Това са Хебър Пазарджик и Локомотив Горна Оряховица. 

Ето какви съобщения написаха двата клуба:

Във връзка с внесения законопроект за изменения в Закона за хазарта, представен от Народния представител Валери Симеонов, ръководството на ФК Хебър 1918 изразява своята позиция срещу приемането на подобни промени, които ще ограничат бизнеса, който се очертава като един от основните спонсори на българския спорт в близко бъдеще. Във времена на криза и трудна икономическа обстановка всички виждаме, че е изключително трудно да се отделят средства за спорт, затова е важно да се обърне внимание на тези, които го правят. Всеизвестно е, че до голяма степен спортът в България от години не може да носи приходи и се счита за социална дейност, и чрез измененията в Закона за хазарта за съжаление голяма част от клубове ще бъдат обречени на фалит, тъй като ще загубят основния си или единствен партньор. Искрено се надяваме да се вземе компромисно и разумно решение, което да не навреди на бъдещето на българския спорт! Зелените напред! #fchebar


От ръководството на ОФК “Локомотив” (Г. Оряховица) искаме да изразим следната позиция относно Законопроекта с изменение и допълнение за закона за хазарта номер 054-01-50 внесен в Народното събрание на 04 юни 2020 година от депутата Валери Симеонов.

В законопроекта се предлага затварянето на всички игрални зали и прекратяване на дейноста им (чл. 4, ал. 4). Ясно е на всички, че хазартните фирми са в помощ на много спортни клубове, както е и в нашия клуб. Предоставените спонсорни средства от тяхна страна са от изключително важно значение за клуба ни. ОФК “Локомотив” (ГО) е клуб, който в последните години се утвърди, като един от добрите отбори във Втора Професионална лига, а преди това през годините и в А, и Б група.

В ДЮШ на ОФК “Локомотив” (ГО) тренират около 200 деца, състезаващи се във всички редовни първенства към БФС. Безспорен факт е, че нашият клуб е дал на родния футбол големи имена от далечното и близкото минало. ОФК “Локомотив” (ГО) е един от малкото клубове в България, запазил своята автентичност, отбор, който може да напълни своя стадион.

Надяваме се законопроекта да бъде преразгледан и да се вземат необходимите решения, които няма да се отразят на хазартните фирми, за да продължат да бъдат в помощ, като спонсори в тези трудни времена на спортните клубове, в частност и на нашият футболен клуб.

С уважение,
ОФК “Локомотив” (Горна Оряховица)