Черно море постигна много изстрадана победа с 1:0 срещу Локомотив Горна Оряховица в първия четвъртфинален мач от турнира за Купата на България. Домакините бяха по-активният отбор, но много трудно стигнаха до гол дълбоко в добавеното време на срещата дело на Бекир Расим.

Гостите играха много стабилно в защита и рядко позволяваха на играчите на Черно море да създават опасности пред вратата на Радослав Рашков.

Още в 1-та минута се получи разбъркване в наказателното поле на Черно море, след което Антоний Балъков стреля, но неточно над напречната греда в аут.

Марк Клок пробва да изненада Радослав Рашков с далечен удар в 4-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут. Михаил Венков стреля отдалеч в 5-та минута, но Рашков успя да се намеси решаващо и да избие топката в корнер. Петър Златинов отправи диагонален удар в 21-та минута, но Рашков отново спаси.

След грешка на Антоний Балъков топката попадна в Марчин Бургхард, който направи добър пробив и след това стреля, но Радослав Рашков изби топката в корнер.

Матиа Курьор стреля от фаул в 42-та минута, но неточно в аут.

Кирил Котев получи травма и бе сменен принудително в 43-та минута на срещата, като на негово място в игра се появи Живко Атанасов.

Една от малкото възможности пред футболистите на Локомотив бе в 56-та минута, когато Янаки Смирнов стреля, но не успя да намери очертанията на вратата.

Матиа Курьор стреля технично в 74-та минута, но Рашков отново спаси.

В 88-та минута Красен Трифонов центрира в наказателното поле на Черно море, след което Любомир Генчев стреля с глава, но Александър Чанович нямаше проблеми да спаси

Победното попадение за Черно море падна във втората минута на добавеното време на срещата, когато  Живко Петков центрира по земя в наказателното поле на Локомотив, където Бекир Расим бе оставен непокрит и отблизо разстреля Радослав Рашков.

Така Черно море взе аванс от едно попадение преди реванша в Горна Оряховица, който е на 5-и март от 14 часа.