Нападателят на Реал Мадрид - Хоселу, може и да не остане в отбора за следващия сезон. Той изпраща забележителен сезон - вкара 13 гола в 42 мача във всички първенства и турнири, като в повечето от тях влизаше като резерва. И въпреки че е на 34 години, тази впечатляваща ефективност предизвика интереса на клуб от Саудитска Арабия. 
 
Хоселу играе под наем в Реал Мадрид, като правата му се държат от Еспаньол. В договора за преотстъпване между двата клуба има фиксирана цена от 1,5 млн. евро за закупуване и "кралете" могат да се възползват от нея. 
 
Със сигурност Карло Анчелоти би искал да задържи нападателя, но сделка може и да няма. Причината е, че през следващия сезон "лос бланкос" ще разполагат с още двама топ нападатели - Килиан Мбапе и Ендрик.
 
Миналото лято Хоселу Мато пристигна изненадващо в Реал Мадрид. Преминал през младежката академия на Белия балет, той прекрасно знаеше къде отива. И не изпусна шанса си, макар и доста закъснял. За девет месеца Хоселу спечели уважението на всички и това го прави щастлив. Надмина очакванията, а феновете са възхитени от присъствието му. Въпреки това приказката за него на "Бернабеу" може да свърши само след месец.