Атлетик Билбао се наложи с 2:0 като гост на Хетафе в първа среща от 34-ия кръг на испанската Ла Лига. И двата гола за баските отбеляза Иняки Уилямс в 27-ата и 51-ата минута, а след това тимът му остана с десет човека, след като в 58-ата минута Йерай Алварес бе изгонен с директен червен картон, а в 79-ата гостите Айтор Паредес получи втори жълт и гостите завършиха двубоя дори с девет човека, но това им попречи да стигнат до успеха.

Момчетата на Ернесто Валверде вкараха по един гол във всяко полувреме. В 27-ата минута Нико Уилямс асистира на брат си Иняки Уилямс, който шутира от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл за 0:1.

Три минути след това Мейсън Грийнууд завърши страхотната си солова акция с удар от границата на наказателното поле, но Унай Симон показа чудесен рефлекс и блесна с брилянтно спасяване.

В началото на втората част се повтори ситуацията от първата - Нико Уилямс асистира, а Ияаки Уилямс по трева прати топката във вратата за 0:2 в 51-ата минута.

Седем минути след това Йерай Алварес беше изгонен с директен червен картон, а за два жълти преждевременно към съблекалнята пое и Айтор Паредес. Пет минути преди края на мача и треньорът на Атлетик - Ернесто Валверде, бе изгонен от пейката с червен картон.

Минута след това Хетафе получи право да изпълни дузпа, след като ВАР реферите потвърдиха решението на Хесус Хил Мансано. Мейсън Грийнууд обаче не успя да преодолее Унай Симон и резултатът остана непроменен.

С този успех Атлетик Билбао се изкачи до петата позиция с 61 точки и остава с три по-малко от четвъртия Атлетико Мадрид, който тепърва ще играе двубоя си от кръга, докато Хетафе е десети с 43 пункта и с шест по-малко от седмия Реал Бетис.