Лидерът във Втора лига Септември София победи по инфарктен начин Локомотив Горна Оряховица с 1:0 с попадение дълбоко в добавеното време в първи двубой от 17-ия кръг на първенството. Георги Русев беше точен, след като засече центриране в наказателното поле след изпълнение на пряк свободен удар.

По този начин столичани вече имат 43 точки в класирането, но и с мач повече от втория ЦСКА 1948, който е с мач по-малкои актив от 37. Локомотив заема 5-ото място в таблицата с 25 точки.

Още в 3-ата минута на срещата Георги Янев можеше да открие резултата, но шутът на младия футболист се отби в бранител на Септември и излезе в корнер. В 21-ата минута Жак Пехливанов стреля добре от далечна дистанция, но Валентин Галев успя да избие в ъглов удар. 11 минути по-късно Георги Русев получи добър пас на левия фланг, а младият футболист се опита да изненада стража на домакините, но Василев се справи със ситуацията.

Малко по-късно гостите направиха много красива атака. Иван Тилев развинти двама футболисти на десния фланг, след което центрира в наказателното поле към Георги Русев, който шутира, но кълбото излезе в аут.

В 40-ата минута Калоян Стефанов опита мерника си с глава, но ударът му не намери мрежата.

Най-доброто положение за гол в срещата дойде в 63-ата минута. Пехливанов центрира на втора греда към Деян Христов, но нападателят на Локомотив нацели страничния стълб.

В 77-ата минута Георги Русев направи мощен пробив. Младият футболист се забави, но все пак успя да намери Преслав Йорданов, който обаче стреля много неточно. В добавеното време на срещата Русев се разписа, след като засече центриране в наказателното поле от пряк свободен удар и донесе успеха в актива на гостите от София.