Треньорът на Спартак Варна Росен Кирилов говори след победата срещу Монтана с 1:0 във Втора лига. Така "соколите" записаха шеста поредна победа и направиха решителна крачка към влизане в елита.

"Трудно дойде, играхме с един от най-добрите отбори. Излязоха в дефанзивна тактика 5-4-1 и срещу добри футболисти, когато играят затворено, винаги е много трудно. Радвам се, че успяхме да пробием стената ида спечелим този важен мач за нас", сподели той.

"Естествено червеният картон повлия, но на полувремето си казахме, че трябва да направим повече флангови атаки и да се центрират топки. През първото полувреме искахме през центъра да пробием, на моменти се получаваше, но беше много трудно. Второто мисля, че се получиха нелоши атаки. Трябваше да сме много напористи и да успеем да ги пробием. Радвам се, че в крайна сметка отбелязахме гол", каза още наставникът на "соколите".

"Имаме още четири мача, искаме да ги спечелим и да завършим на първо място. Чака ни много тежък мач в Баличк, те са агресивен отбор, мисля, че теренът ще е в по-добро състояние и ще може да се играе футбол. Не смятаме мача за спечелен, трябва да вложим много усилия, за да го спечелим", завърши Кирилов.