Под светлините на прожекторите в предаването „Обзор на кръга” на Втора лига този път попадна Антоний Балъков. Той е на 28 години, родното му място е Велико Търново. П настоящем е футболист на Локомотив Горна Оряховица. Преди това се е подвизавал в тимовете на Ботев Дебелец, Етър, Поморие, Локомотив Дряново и Литекс.

„Дойдох преди пет години, когато страдах от контузия, но тук ми подадоха ръка. Преди това бях тук, когато Локо ГО все още беше част от елита на Първа лига. При г-н Червенков играх по-малко и реших да си тръгна. Впоследствие реших да си тръгна, за да мога да натрупам игрови минути в отбора на Литекс Ловеч. В началото на този сезон ме потърсиха отново и аз не се поколебах да приема предложението и да се върна отново в Локомотив”, разказа Балъков.

„Александър Димитров за мен е много добър, млад треньор с бъдеще. Качествата му са видни с оглед на резултатите, които постигаме до момента. Мисля, че играем приятен футбол, атакуващ и на мен, както и на моито съотборници ни допада неговата визия за развоя на играта”, допълни той.

„Запалих се по футбола по време на деството си, след това играех по школите във Велико Търново. И така до ден днешен. Винаги съм се състезавал на позицията халф. В отделни периоди съм играл и като крило, но моята позиция е повече в центъра и повече офанзивни функции да изпълнявам”, каза още футболистът.

Фамилията на Антоний подсказва за роднинска възраст е един от героите на САЩ’94 Крисимир Балъков. 28-годишният футболист на Локо ГО е племенник на една от емлемите на българския футбол.

„Всеки, който носи такава фамилия, мисля че ще каже точно това, което и аз. Тя и пречи, и помага в отделни случки в живота. Това зависи и от човека, който както си го направи. Всеки път, когато се прибере в България, се виждаме. Говорим си за футбол, за отбори. Искам му съвети”, сподели Балъков.