Христо Йовов се връща на 40 г. в професионалния футбол

Един от най-креативните български футболисти Христо Йовов отново ще радва феновете, макар и вече да е на преклонната за футбол възраст от 40 години. Бившата звезда на Левски има намерение да се завърне в професионалния спорт с екипа на Локомотив Горна Оряховица. 

Самият той обяви това намерение, но всичко зависи от факта дали ще успее да навлезе в необходимата спортна форма. Йовов обяви, че няма намерение да се излага на края на кариерата си, затова ще прецени внимателно опциите, но желанието му е да играе. 

Той спря с професионалния футбол през 2013 г., след което се изявяваше за кратко на аматьорско ниво, както и във футбол на малки вратички. Дори игра и за Левски Чикаго отвъд Океана. 

"Въпросът не опира само до моето желание, но и до моите възможности. Предстоят ми разговори и с треньорите. В крайна сметка те трябва да вземат решение мога ли да помогна за техните цели."

"Аз не искам просто да запиша някакви мачове, още по-малко искам да се излагам в края на кариерата си. Искам да помогна на Локомотив. Имам нужда от мачове, за да преценя мога ли да вляза в спортната форма, която иска от мен Александър Димитров."

"Въпросът няма финансова страна. Аз не съм на 20 години да хвърча в облаците, трезвомислещ съм и не си правя илюзии, че мога да изкарвам пари във футбола. Нещата опират до чисто приятелските ми взаимоотношения с Александър Димитров и това, че искам да му помогна да реализира целите си в Локомотив", заяви Йовов пред "Тема Спорт". 

 

Свързани материали

  • Христо Йовов се завърна на терена Христо Йовов се завърна на терена
  • Фолк дива събра Гонзо и Йовов Фолк дива събра Гонзо и Йовов
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Христо Йовов Локомотив Горна Оряховица

Локомотив Горна Оряховица