Треньорът на Локомотив Горна Оряховица Георги Иванов остана доволен от видяното след равенството със столичния Локомотив в дербито във Втора лига. Иванов призна, че пред отборът на Горна Оряховица целта е обиграването на млади футболисти, които да станат ядрото на клуба.

„Доволен съм с оглед играта. На съперника му трябваше повече победата. Ние сме изпълнили нашата цел на 99%. Доволен съм от характера, не се огънахме и се сборихме с лидера в класирането. Жалко, че загубихме Виктор Митев, който ни е основен футболист през сезона. С него в предни позиции щяхме да имаме повече шансове в атака. Поздравявам Тошко Бакърджиев, който направи добър мач. Целите пред Горна Оряховица са да налагаме млади, местни футболисти, които покрай опитните да придобият качества да играят в Б група”, коментира Иванов.

„Оттук нататък казах и на играчите, че са изградили имена, които трябва да пазят. Младите трябва да създават своите такива, за да „ги освети прожетора”. Целта е да обиграваме играчи и след година-две този отбор да е изграден от местни кадри. Едно ядро, което дълги години да дава облик на отбора на Локо Горна Оряховица, а не да има текучество. Отборът финансово е добре, което е много важно. Дава се шанс на младите, но те трябва да знаят, че няма да го получат даром”, каза предводителят на Локомотив Горна Оряховица.