Отборът на Дунав регистрира поредно равенство в предсезонните си контроли. „Драконите” завършиха при 0:0 в Горна Оряховица срещу местния Локомотив.

Преди двубоя домакините представиха официално състава, с който се завръщат сред професионалистите през този сезон. Отново с малко промени сред титулярите започнаха дунавци. Веселин Великов заложи на единайсеторката - Цветомир Цанков, Николай Парнаров, Михаил Милчев, Мартин Димов, Атанас Атанасов, Диян Димов, Ивайло Раденцов, Николай Колев, Кристиян Кожухаров, Георги Чакъров и Мирослав Будинов.

Русенският състав бе по-активен и търсеше победата повече. Още от първите минути атакуващите играчи на гостите пресираха изнасянето на топката от страна на съперника. Те пропуснаха да отбележат на два пъти още преди десетата минута, като основна заслуга за „сухата” мрежа на Локомотив имаше стражът Радослав Рашков. Той спаси удари на Раденцов от пряк свободен удар, Кожухаров и Будинов. Междувременно домакините записаха едва две атаки през първата част, но те не успяха да затруднят сериозно Цанков.

По традиция след почивката зачестиха смените. Въпреки това в началото на втората част играта бе в половината на домакините, като отново Кожухаров, Диян Димов и Будинов пропуснаха от удобни позиции. Постепенно обаче „железничарите” овладяха играта и дори създадоха няколко опасни положения пред русенската врата, но до гол не се стигна.

Така „драконите” регистрираха поредно реми в предсезонните проверки.

Следващата контрола на Дунав е срещу Етър Велико Търново на 30 юли, сряда, от 18 ч. на Градския стадион в Русе. Преди началото й ще бъде представен и състава, на който ще се разчита да върне отбора с името на голямата европейска река сред професионалистите.