Ценко Гавазов е новият старши треньор на Локомотив Горна Оряховица, съобщи на пресконференция президентът на клуба Бончо Генчев. Роденият на 5 октомври 1959 г. специалист е клубна легенда, каквато е и водилият до момента представителния тим- Димитър Печикамъков. Двамата са част от поколението, което преди години извежда „железничарите” от „В” до „А” група и се състезава в елита с успех. Ценко Гавазов е носил капитанската лента на тима, бил му е и старши треньор в „А” група. След десетгодишна пауза по- големият от братята Гавазови се завърна в Локомотив и в продължение на сезон и половина води юношите старша възраст. Оттук нататък с тях ще работи Живко Маминов.

За евентуална промяна на треньорския пост при мъжете се заговори в края на миналата седмица, когато се появиха информации, че е имало „разговор на висок тон” между президента и наставника. Димитър Печикамъков не се появи за неделния мач с Ботев Козлодуй и тимът бе воден от помощника му Аврам Аврамов, който остава в екипа на Ценко Гавазов.

„Искам да подчертая, че Димитър Печикамъков не е освобождаван, това си е негово решение. Не се яви на тренировката в сряда, четвъртък, петък и събота, нямаше го и на мача. Имам информация, че е подал молба за напускане на работата си и в Община Г. Оряховица и ще работи в БДЖ. Възможно е напрежението да му оказва влияние, то се покачва с високите цели и да не е издържал психически. Моето присъствие на тренировките може да внася напрежение, но аз имам високи изисквания към треньорите. Докато съм в клуба, ще държа да има ред и дисциплина и няма да позволя на никой да си бърка по джобовете. На другия ден се извиних, че съм повишил тон пред играчите, но аз държа на реда и дисциплината”, заяви Бончо Генчев.

„Бяхме афектирани, аз също реагирах и заявих, че напускам. После си изяснихме отношенията, но не мога да тръгвам и да се връщам. Щом един път съм казал- това е. Пожелавам успех на всички. Мисля, че сме най- добрият отбор в групата и задачата- влизане в „Б” група ще бъде изпълнена”, заяви Митко Печикамъков.

Членът на Управителния съвет на „Локомотив” Огнян Стоянов обясни, че сега пътищата на клуба и Печикамъков се разделят, но вратите не се затръшват и в един момент ще се съберат отново.

Ценко Гавазов, който на този етап е решено да води отбора до май, заяви, че също държи да има ред и дисциплина, близо е до отбора и е наясно с възможностите на футболистите и поставените цели. Той ще дебютира начело на тима в неделя в дербито с „Етър В. Търново” на стадион „Ивайло”.