60 полицаи ще следят за реда и спокойствието по време на регионалното дерби между Локомотив Горна Оряховица и Етър Велико Търново.

Една част от униформените ще бъдат от дирекцията във Велико Търново и ще ескортират публиката на „виолетовите”. Домакините от Горна Оряховица са ангажирали допълнително и гардове от частна охранителна фирма. 2 лева ще струва билетчето за вход на градския стадион, съобщиха от управата на Локомотив. Ръководството на горнооряховския тим прави жест за фенове в пенсионна възраст и учащи, които ще може да гледат гратис футболния сблъсък. Подрастващите обаче ще трябва да представят ученическа книжка, ако искат да се възползват от привилегията. На официалната трибуна на градския стадион ще се допускат зрители само с покани. Намерение да наблюдава срещата на любимия си отбор заявил главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който е горнооряховчанин и не крие симпатиите си към Локомотив. Възможно е той да бъде придружен и от министъра на транспорта, споделиха осведомени. Домакините са подготвили и кетъринг за гостите в официалната ложа.

“Разпратили сме покани до бизнесмени, общественици и местни ръководители. Не сме забравили и ветераните. За целта сме изготвили и специален списък , за да не пренебрегнем някой от големите имена на клуба. Предвидили сме покани и за гостуващия клуб, тъй като държим да имаме нормални колегиални взаимоотношения”, сподели членът на Управителният съвет на Локомотив Огнян Стоянов.

Феновете по трибуните също ще бъдат обгрижени. От търновската пивоварна „Болярка” са изявили готовност да се включат подобаващо във футболния празник и ще разпънат свои шатри и апарати за наливно пиво в близост до стадиона. Ултрасите на Локомотив възнамеряват да се представят с ефектна хореография. Специално от Англия се прибират някой от най- върлите фенове на „черно-белите”, зажаднели за позабравения футболен сблъсък. Привържениците на Етър също няма да се посрамят и по трибуните се очаква също да бъде много интересно.