По приумица на съдбата началото на новата седмица бележи края на поредния кръг в Първа лига. За да се радва на още повече колорит, родният шампионат остави реваншите в полуфиналните плейофи за оставане в елита именно за понеделник. Днес два тима измежду Нефтохимик, Монтана, Славия и Локомотив Горна Оряховица ще се приближат с крачка по-близо до оцеляването, докато за другите всеки мач оттук нататък ще бъде на живот и смърт.

Подробна дисекция на формата в Първа лига

Първи по програма днес ще се изиграе вторият двубой между бургазлии и монтанчани. Срещата стартира в 17,30 часа, като ще бъде достъпна в ефира на DIEMA, онлайн на GONG PLAY, както и на честотите на Дарик радио. „Шейховете” на Христо Янев взеха комфортна победа с 3:1 навън в първата среща, която до голяма степен им гарантира място във финалния плейоф за 11-ото място (който също ще бъде в 2 мача на разменено гостуване). Монтана от своя страна цял сезон се движи по ръба на бръснача, а със сигурност в съблекалнята на северняците смут ще смее допълнително и разпитите пред полицията поради съмнение за участие в уредени мачове. Това ще бъде четвъртият мач между тези съперници дотук през сезона. В редовния сезон станахме свидетели на две разменени домакински победи – Монтана победи с 2:0 у дома през септември 2016 година, докато Нефтохимик триумфира със същия резултат на „Лазур” при началото на пролетния дял.

Само минути след края на дуела в Бургас, Славия и Локомотив Горна Оряховица стартират реванша си на Националния стадион „Васил Левски”. Началото ще бъде точно в 20 часа, а ако не сте стадиона, можете да разчитате на DIEMA SPORT, GONG PLAY и Дарик радио. И тук обаче развръзката изглежда сякаш предизвестена – „белите” изиграха много силен мач при дебюта на Златомир Загорчич като техен старши треньор и подчиниха „железничарите” с 3:0 насред техния дом. Единствено чудо ще свърши работа на Локомотив в столицата, а както е известно, техният треньор Александър Димитров заплаши да подаде оставка, ако слабото представяне на възпитаниците му в плейофите продължи. Още по-притеснителното за тима от Горна Оряховица е, че в трите си мача срещу Славия дотук, той вкара само 2 гола във вратата на „белите”, които по принцип не се славят с най-силната защита.

По силата на регламента двата отбора, които бъдат елиминирани в полуфиналите, ще се срещнат в директна елиминация (2 мача), като загубилият директно изпада от Първа лига. Победителят, иначе казано 13-ият в класирането, ще играе бараж в един мач на неутрален терен срещу втория от Втора лига. Подобна съдба ще сподели и загубилият в плейофа за 11-ото място с разликата, че неговият мач на неутрален терен ще бъде срещу третия от втория ни ешелон.

Не пропускайте нищо от разплитането на развръзката в дъното на таблицата!