Славия завърши 1:1 с Локомотив Горна Оряховица в двубой от плейаутите в Първа лига. Домакините откриха резултата с попадение на Омар Абуд с глава, но гостите се върнаха в двубоя след автогол на Кирев. С общ резултат 4:1 "белите" ще играят с Нефтохимик за оцеляването си в Първа лига.

Локомотив ще трябва да се справи с Монтана, за да съхрани поне минимални шансове за оставане в най-силната ни футболна лига.

През първата част домакините бяха по-активният тим на терена като в 30-ата минута Абуд засече центриране от корнер на Минчев и с глава матира вратаря на Локомотив. Малко по-рано Велков падна лошо в наказателното поле и удари рамото си и е със счупена ключица, което се случва за втори път на младия и талантлив футболист на "белите".

Гостите се добраха до изравняването с автогол на Кирев, след като Пашов беше притиснат от Трифонов и върна топката към вратаря си, кълбото се отклони от гредата и влетя в мрежата.

През втората част Локомотив създаде куп положения пред вратата на Кирев, но вратарят на "белите" показа класа и не допусна ново попадение.

С пропуски се отличиха Кифуети и Джоман, а в крайна сметка двата тима завършиха 1:1, но преднината от три гола от първия мач сякаш натежаха в определянето на крайния победител. 

Съставите на двата отбора:

Славия: Петков, Андреа Христов, Васев, Пашов, Велков, Сердеров, Димитров, Велев, Мартинов, Омар Абуд, Минчев

Локомотив Горна Оряховица: Банков, Желев, Цонков, Христов, Керчев, Мадианга, Днонг, Бен Отман, Генчев, Трифонов, Узунов

главен съдия: Ивайло Стоянов