Отборът на Славия пое глътка въздух след трите поредни загуби в шампионата, след като в първи двубой от 25-ия кръг на Първа лига, записа успех с 3:1 над Локомотив Горна Оряховица.

Така „белите“ вгорчиха дебюта на новия наставник на Локомотив Александър Димитров.

Освен с трите точки за Славия, двубоят ще се запомни и със спорното съдийство на рефера Тихомир Алексов, който вдигна червен картон за гостите и отсъди пресилена дузпа в полза на „белите“.

В голмайстори за домакините се превърнаха Ивайло Димитров, Сердер Сердеров и Божидар Васев в продължението на мача. За Локомотив точен бе Аристоте Н'Донгала след точен удар с глава.

Първото полувреме на стадион „Васил Левски“ бе изцяло за домакините, които диктуваха темпото на терена и имаха няколко чисти положения. Първите 45 минути обаче ще бъдат запомнени и с доста дискусионното съдийство на главния рефер Тихомир Алексов, който вдигна червен картон за гостите от Горна Оряховица и свири спорна дузпа за „белите“ в края на полувремето.

Първата възможност в мача се откри за Стефан Велев, който получи пас от Сердеров, но ударът му бе отразен от Банков. Последваха нови два шанса за „белите“ след два поредни преки свободни удара, но и в двата случая Иван Минчев и Сердер Сердеров нямаха късмет.

В 22-ата минута нападателят на гостите Софиан Муса си позволи да изблъска защитник на Славия при спряна игра, а това му донесе и първия жълт картон в срещата.

Отборът на Владимир Иванов бе много близо до откриване на резултат в 29-ата минута. Първо Божидар Васев бе разколебан от стража на гостите, който успя да избие негов силен удар в корнер. След центрирането от ъгловия удар, Ивайло Димитров стреля с глава, но топката срещна десният страничен стълб.

В 31-ата минута дойде и първата спорна ситуация в мача. При наглед безобидна ситуация в половината на Славия, при борба за топката, Софиан Муса удари с лакът Петко Христов, а реферът сметна, че действията на нападателя са били умишлени и му показа втори жълт картон, оставяйки гостите с човек по-малко на терена.

Пет минути преди почивката домакините стигнаха до дузпа, която обаче бе твърде пресилена. Топката бе подадена към Ивайло Димитров, който обаче се строполи на земята след съвсем леко съприкосновение със Стефан Цонков. С изпълнението на наказателния удар се нагърби самият потърпевш, който не сгреши.

Втората част започна по-силно за гостите от Горна Оряховица. Въпреки че бяха в числено намален резултат, възпитаниците на Александър Димитров започнаха да гледат по сериозно към вратата на Георги Петков и дори успяха да стигнат до няколко интересни положения пред стража на домакините.

Устремът на Локомотив обаче бе пречупен в 58-ата минута, когато Славия стигна до втория си гол в мача. След грешка в центъра на терена от страна на гостите, топката бе подадена към Стефан Велев, който изведе по отличен начин Сердер Сердеров по лявото крило. Руснакът пое и напредна, след което отправи удар по диагонала, за да увеличи преднината на своите.

Гостите обаче не се предадоха и десет минути по-късно успяха да намалят резултата. Само 20 секунди, след като се появи в игра, Аристоте Н'Донгала Фунду реализира с глава след центриране на Влади Узунов от фаул. При попадението на Локомотив, сериозна грешка допусна вратарят на „белите“ Георги Петков.

В продължението на мача Божидар Васев оформи крайния резултат след силен удар от близо 15 метра.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ ДВУБОЯ!

СЛАВИЯ – ЛОКО ГО 3:1

Славия: 1.Георги Петков, 66.Абуд Омар, 21.Георги Пашов, 15.Петко Христов, 19.Стефан Велков, 8.Божидар Васев, 27.Емил Мартинов, 73.Иван Минчев, 17.Стефан Велев, 14.Ивайло Димитров, 9.Сердер Сердеров

Локомотив Горна Оряховица: 91.Николай Банков, 33.Стефан Цонков, 37.Венцислав Керчев, 6.Атанас Фиданин, 27.Игор Джоман, 14.Рихави Кифуети, 28.Мохамед бен Отман, 23.Юлис Ндонг, 75.Меди Фенуш, 8.Милен Желев, 9.Софиан Муса