Днес предстоят да се изиграят реваншите на решителните плейофи за оставане в Първа лига.

В София Славия приема Нефтохимик в един от мачовете с най-голям залог до този момент в шампионата. Преди няколко дни „белите“ взеха минимален успех с 1:0 в Бургас, а днес ще трябва да бранят крехкия си аванс, за да запазят елитния си статус.

Победителят от двата двубоя ще играе в Първа лига и догодина, докато загубилия ще трябва да продължи борбата и да се изправи в ключов бараж с третия от Втора лига тим на Витоша Бистрица.

В петък Славия се наложи благодарение на единственото попадение на Георги Йомов и така тимът на Златомир Загорчич направи огромна крачка към спасението си. В мачовете от редовния сезон обаче, бургазлии записаха две солидни победи с общ резултат 5:0 и все още таят надежди за краен успех.

Славия крачи към спасението, потопи Нафтата край морето

Наставникът на „шейховете“ Христо Янев продължава да има проблеми с контузени състезатели. Мача на Националния стадион „Васил Левски“ със сигурност пропускат Станислав Маламов, Георги Вълчев, Емануил Манев и нападателят Венцислав Христов. Всички те са с различни травми и няма да бъдат на разположение на младия специалист.

Проблем за гостите може да се окаже и колебливата игра в отбрана, която показват напоследък. В шест поредни двубоя Нефтохимих неизменно допуска гол във вратата си.

След назначаването на Златомир Загорчич начело на Славия, тимът от „Овча купел“ видимо тръгна нагоре и в първите три срещи под ръководството на сръбския специалист, „белите“ нямат нито едно поражение.

Развръзката между Славия и Нефтохимик може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT днес от 20 часа, както и онлайн на GONG PLAY.

Няколко часа по-рано – в 17,30 в Горна Оряховица, местният Локомотив приема Монтана в друг съдбоносен сблъсък. След първия мач, който се игра в Ловеч, резултатът е равен 1:1.

Победителят от двата мача ще продължи да се бори за оцеляването си, като ще трябва да се изправи в решителен бараж срещу втория от Втора лига, докато загубилият днешния сблъсък ще изпадне от елита.

Локомотив приспа Монтана в мач за Първа лига

Домакините от Горна Оряховица имат психологическо предимство, въпреки че ще бъдат без двама основни футболисти – Бен Отман и голмайстора Рихави Кифуети.

Двубоя между Локо ГО и Монтана може да гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2.