Страстната седмица в Левски приключва по най-минорния начин. "Сините" не можаха да бият у дома Локомотив Горна Оряховица и мачът там завърши 1:1 за втори пореден мач без победа тази пролет. 

Те обаче могат да се чувстват и ограбени от съдията Стефан Апостолов, който не даде чиста дузпа за тях, а и като цяло свири изключително слабо. Но столичани сами са си виновни за този резултат. 

Те откриха чрез Бабатунде Адениджи малко след почивката, но допуснаха изравняване по най-лековатия начин и то стана факт десет минути по-късно чрез Рахави Кифуети. След това натискът им беше хаотичен, а и симитлийският рефер си затвори очите за чиста дузпа в края и участва дейно в провала на "сините". 

Мачът започна с вихрен натиск на левскарите и още във 2-та минута Антонио Аниете имаше шанс да открие, но ударът му от 8-9 метра беше избит от защитник и топката излезе в корнер. В тези минути, носени и на крилете на подкрепата на понапълнилия се стадион, "сините" имаха осезаем натиск. 

Амаду Сукуна, който за първи път започна като титуляр в официален мач със синята фланелка, също опита удар от дистанция, но и той не беше точен. В тези минути гостите не се и опитваха да минават центъра, но постепенно натискът към тяхната врата стихна. 

Последният напън от него беше в 16-та минута, когато Сукуна получи една топка пред наказателното поле, но ударът му беше твърде слаб, за да затрудни вратаря Николай Банков и той улови. 

Постепенно гостите се пооживиха и тръгнаха малко по-смело напред, търсейки шансове на контра. При една от тях в 21-та минута Владислав Узунов пропиля най-чистия шанс за тях. Тогава той се измъкна в наказателното поле и стреля, но Боян Йоргачевич изби. При добавката ударът му излезе в аут. 

След това темпото се поуби в този мач и натискът на "сините" беше твърде хаотичен. Техните набези се блъскаха в здравата защита на противника и пред Банков нямаше особено интересни ситуации. 

"Железничарите" пък се задоволяваха с удари отдалеч, но при тях особени затруднения за Йоргачевич нямаше. Така логично почивката дойде при нулево равенство, а феновете едва ли ще си спомнят това първо полувреме дълго. 

За сметка на това втората част започна далеч по-експлозивно. Влезлият като резерва Бабатунде Адениджи с гърди се разписа в 47-та минута, след като засече центрирането от пряк свободен удар на Антонио Аниете и откри резултата. 

След това последваха няколко опасности пред вратата на горнооряховци, като в рамките само на три минути Антонио Аниете на два пъти стреля опасно, но Николай Банков се справи и изби. 

И вместо да се възползват от превъзходството си и да смачкат съперника, левскарите позволиха най-лековатото изравняване. Те изпуснаха в 57-та минута Рахави Кифуети в наказателното поле и той се оказа сам срещу Давид Яблонски, но стреля право в крака му. 

Докато "сините" прегръщаха чеха за изявата му, топката стигна до Любомир Генчев, той центрира на главата на Кифуети и французинът прониза Йоргачевич за 1:1. Това смути домакините, които не очакваха подобно развитие. 

Те опитаха натиск, но ударите на Антонио Аниете не бяха точни. В 62-та минута Левски претендираше и за дузпа за игра с ръка на Милен Желев, но реферът Стефан Апостолов се разсея и не видя нарушение. 

В следващите минути натискът на домакините се превърна в стихиен, а организацията отиде някъде в нищото. "Железничарите" се прибраха в половината си и дебнеха шансовете си на контра, но нямаха много чисти възможности. 

В 77-та минута дойде и най-спорното положение в мача. При едно разбъркване в наказателното поле Атанас Фиданин влезе грубо в краката на Божидар Краев и му подложи, точно преди младокът да стреля. Дузпа имаше, но реферът отново се направи на разсеян и не даде нищо. 

След това Локомотив изпусна два невероятни шанса да направи обрата пълен. В 81-та минута първо Софиан Муса излезе сам срещу Йоргачевич, но ударът му беше избит от стража. Впоследствие обаче топката стигна до Игор Джоман на точката на дузпата, но ударът на французина също беше избит от стража със сетни сили. 

В 87-та минута имаше и още една спорна ситуация. Тогава Давид Яблонски стреля от вратарското поле и топката тупна на голлинията. Реферът обаче даде фаул в атака на чеха за игра с ръка и му показа жълт картон.  

До края на мача имаше предимно напрежение, но не и чисти положения. В крайна сметка повече попадения не паднаха и двата тима си тръгнаха с по точка от "Герена", а левскарите продължават да са в криза извън и на терена. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Давид Яблонски, Александър Др. Александров, Александър Ем. Александров, Франсис Нар, Роман Прохазка, Джереми Де Ноойер, Антон Огнянов, Антонио Аниете, Амаду Сукуна

Резерви: Николай Кръстев, Ивайло Найденов, Сърджан Лукин, Симон Сандберг, Божидар Краев, Бабатунде Адениджи, Станислав Иванов;

Локомотив ГО: Николай Банков, Мартин Кавдански, Жан Амброуз, Атанас Фиданин, Игор Джоман, Владислав Узунов, Рихави Кифуети, Любомир Генчев, Юлис Ндонг, Николай Христов, Милен Желев;

Резерви: Стефано Кунчев, Венцислав Керчев, Стефан Цонков, Дуде Н`Донгала, Мохамед бен Отман, Меди Фенуш, Софиан Муса.