Локомотив (ГО) и Нефтохимик завършиха 1:1 на старта на 28-ия кръг на Първа лига, което е трето равенство между тези два отбора през сезона. Домакините могат да съжаляват повече, тъй като през по-голямата част от мача владееха инициативата. Двата отбора са в група Б на втората осмица, а след днешния резултат зелените от Бургас остават с точка преднина в класирането пред днешния си съперник. Двата отбора явно ще продължат битката до последно, за да стане ясно кой между тях ще играе директен мач за оставане и кой ще се качи в плейофа за 11-12 място.

След кратко проучване и неособено опасни атаки гостите откриха резултата в 21-ата минута чрез Венцислав Христов, който се разписа след пробив и пас на Владислав Романов. Но след едва добра атака и пропуск на Кифуети, домакините изравниха в 36-ата минута чрез Аристоте Н'Донгала. Той се разписа след неразчетено излизане на Янко Георгиев, който не реагира по най-добрия начин при центриране на Мохамед Бет Отман.

В края на първата част Христов отново затрудни вратаря на домакините Банков. Домакините от Горна Оряховица бяха по-добрия отбор през второто полувреме, но пропуснаха няколко чудесни ситуации. Кифуети в 48-ата минута беше съвсем близо и ударът му мина до гредата, а в 70-ата пак той този път стреля в левия страничен стълб след пробив на Н'Донгала.

В 87-ата минута Кифуети направи поредния си пропуск, след като ударът му с глава мина на сантиметри над горната греда. В добавеното време Йордан Йорданов разтегна макисмално вратаря Банков след изпълнение на фаул.