Славия и Локомотив Горна Оряховица се изправят един срещу друг в първия мач от 25-ия кръг на Първа лига. Двубоят от 17:30 часа може да гледате на живо по DIEMA SPORT и GONG PLAY или да следите в GONG.BG.

И двата отбора имат загуби в последните си три мача, така че двубоят на националния стадион „Васил Левски“ дава възможност и на Славия, и на Локомотив Горна Оряховица да излязат от тежката ситуация, в която се намират.

Трите поредни загуби на Славия, в които отборът допусна 10 гола бяха последвани от напрежение и сътресения. Сега "белите" имат шанс да се върната на победния път, посрещайки друг отбор в криза.

Новото попъплнение на Славия Стефан Велев попадна в групата на отбора.

Стефан Велев подписа със Славия за 1,5 г.

Групата от 19 футболисти на Славия за мача: Георги Петков, Антонис Стериакис, Георги Пашов, Андреа Христов, Петко Христов, Стефан Велков, Даниел Майков, Абуд Омар, Емил Мартинов, Стефан Велев, Георги Йомов, Иван Минчев, Владимир Семерджиев, Янис Карабельов, Божидар Васев, Калоян Кръстев, Ивайло Димитров, Наско Милев и Сердер Сердеров.

Димитров: Клубовете, проявили търпение към младите треньори, вървят напред

Локомотив Горна Оряховица не познава победата от ноември, но пък през есента записа победа над този съперник в Пловдив.

Локомотив пристига за гостуването в София с нов старши треньор, след като през седмицата официално на поста бе назначен Александър Димитров. Бившият треньор на Берое вече победи веднъж Славия през сезона именно на „Васил Левски“. Старозагорци спечелиха гостуването си на Славия в самото начало на кампанията, когато Димитров бе начело на Берое.

Александър Димитров се закани да затегне дисциплината в Локо ГО

И двата отбора ще прекарат втората половина от сезона в долната осмица, а ако още в началото на сезона реалистичната цел пред Локо ГО бе да се бори за оцеляването си, тъжното за белите фенове е, че това се очертава да бъде амбицията и на техния отбор в края на сезон, който стартира с дългоочаквано завръщане в евротурнирите.

Бранеков: Неприемливо е Левски и ЦСКА да се борят за второто място

Във всеки случай едно е ясно - Славия няма право на грешки в домакински мачове срещу съперници от дъното на класирането.