Вратарят на Локомотив Горна Оряховица Стефано Кунчев спечели първата награда „Играч на мача“ за сезон 2016/2017 в Първа професионална лига. Бившият футболист на Локомотив Пловдив, Славия и Левски заслужи приза с изявите си по време на нулевото реми срещу Нефтохимик, с което сезонът бе открит. Макар сам да отчете част от слабостите в играта на своя тим, Кунчев подчерта, че клубът е поел във вярна посока с изграждането на тим, съставен изцяло от български момчета.

„Борихме се, нямахме нужната концентрация, за да вкараме гол. Предполагам, мачът не е бил много интересен за зрителите, но се „бихме“... Целият мач се „бихме“. Не успяхме нито ние да вкараме, нито пък Нефтохимик. За нас е загуба на 2 точки, но това е футболът – като си пропуснеш положенията, няма как да победиш“, каза Кунчев.

„Нормално е да има до известна степен нервност, защото при нас имам момчета, които отдавна не са играли в А група, както и аз. И аз бях доста години извън нашите терени. Отдавам го на липсата на късмет да не можем завършим атаките си в последната третина от терена. Очаквам да бъдем по-добре и по-добре в следващите мачове.“

„Да, аз съм оптимист. Вярвам в целите, в отбора, в момчетата. Направихме добър колектив и ще се борим. Няма нищо подарено на този свят – ще се борим, ще се бием до последно, ще крадем точки, колкото можем. Това е нашата цел.“

„До миналата година бях в Норвегия – там има само скандинавци. За мен най-доброто е като при нас – цял отбор само от българи. Така се получава най-добрият колектив. Няма нито интриги, нито нищо, няма някой да говори на 10 езика, да влизат преводачи и да стават циркове. Въпросът е да има кой да разчита на нашите момчета. Най-лесно е да вземеш някои от не знам си къде и да „играят“, да „се доказват“, допълни вратарят.