Капитанът на Локомотив ГО Атанас Фиданин заяви, че тимът му трябва да бъде много концетриран в първия полуфинален бараж за достигане до плейоф за оцеляване срещу Монтана, ако иска да се задържи в елита.

“Монтана е корав противник, мисля че са много неприятен отбор. Сами я докарахме до тук и сега сами трябва да излезем от тази ситуацията. Трябва да излезем като мъже и да си свършим работата, защото и Монтана иска да се спаси”

Фиданин бе част от тима на Монтана в периода от 2009 до 2011 година, когато записва 26 мача. През лятото можеше отново да се завърне в клуба, но отказа, за да продължи да бъде капитан на “железничарите”.

“Много време мина от тогава. Там постоянно се сменят футболисти. Махат стари, взимат нови. Явно такава им е политиката. Имах възможност през лятото да отида там, но реших като капитан на този отбор да остана в Горна Оряховица и да помогна на тима да се задържи в елита”

“Александър Димитров промени много неща, като тренировки и поведението ни на терена. Просто мисля, че ние трябва да се променим още и да бъдем по-постоянни, защото редуваме силни със слаби игри. Остават ни два мача с Монтана, в които просто трябва сме постоянни, за да можем да спечелим играта”,

Контрактът на Фиданин изтича след 10 дни и той заяви, че ще очаква предложение от ръководството, в противен случай ще търси друго място за реализация.