Ботев Пловдив успя да победи Локомотив Горна Оряховица с 1:0 като гост в двубой от 20-ия кръг на Първа лига. Победното попадение реализира новото попълнение на "канарчетата" Фернандо Виана в 10-ата минута на срещата.

Двата тима успяха да ударят и по 1 греда, но пловдивчани ликуваха. Домакините от Локо започнаха добре двубоя, но противно на логиката Виана се възползва от пас на Косоко и той откри резултата в 10-ата минута с първата си по-опасна атака.

В рамките на две минути между 22-ата и 23-ата Виана не успя да увеличи преднината на гостите. Първо той падна за дузпа, но такава не беше отсъдена, а след това се освободи добре от отбраната на домакините, но шутът му профуча над гредата.

Домакините нацелиха гредата, след като шут на Муса беше отразен от Чворович в гредата.

През втората част двата състава опитаха да реализират попадения, но това не се получи. Все пак Ботев нацели гредата след удар на Неделев в 58-ата минута на срещата. До края на двубоя домакините не успяха да застрашат опасно Чворович, а когато успяваха да го направят той се намесваше добре.

Така Ботев е седми с актив от 27 точки, а Локо ГО е на 12-ото място с 18 точки. В следващия кръг на Ботев предстои изключително важен мач като домакин на Дунав, който е на шестата позиция с точка повече от пловдивчани. Тимът на Локо гостува на Левски.