Шампион на България, 20 мача за националните гарнитури, в идеалния отбор на есента в Първа лига, а само на 19 години. Въпреки слабите резултати на Локомотив Горна Оряховица през последните месеци, едно име изпъква - Венцислав Керчев.

За никого не е изненада, че младият централен бранител на "железничарите", който всъщност е собственост на шампиона Лудогорец, отново беше повикан от Антони Здравков да облече фланелката на младежкия национален отбор. Младият русенец споделя какво е да играеш с националната фланелка.

"Минал съм през повечето национални гарнитури и се надявам един ден да облека фланелката на представителния тим. Голяма чест е да играеш за България. Всеки един футболист иска да облече фланелката на националния отбор, но не всеки може да носи такава отговорност, защото напрежението е голямо, а очакванията големи. Изисква се постоянство и много, много работа", каза Керчев.

Той коментира и новия старши треньор на Локомотив - Александър Димитров, който вече дебютира начело на "железничарите" със загуба от Славия (1:3).

"За съжаление нямах възможност да работя с Александър Димитров в националните гарнитури, защото беше селекционер на горните формации. Той е млад и много добър специалист."

"Пролича си още от първата тренировка, която проведохме заедно. Надявам се заедно с него и момчетата да постигнем много успехи!", сподели още Керчев пред официалния сайт на клуба си.

В понеделник футболистът заминава на лагер с младежкия национален отбор на България.