Старши треньорът на Берое Петър Хубчев заяви след победата с 4:1 над Локомотив Горна Оряховица в първата контрола, че Дамян Трифкович и Георги Каранейчев ще продължат пробите си.

„Трифкович получи удар на тренировката вчера, затова не игра в проверката. Трябваше да вземем решение за него след този мач, но с оглед създалата се ситуация разговаряхме с неговия мениджър и се разбрахме той да остане до следващата контрола с Дунав Русе, която е в сряда. Доволни сме от него до този момент, пробите на Георги Каранейчев също продължават. Предстои да вземем решение“, сподели наставникът на старозагорци.

Той отбеляза, че възможностите за подсилване на отбора намаляват, но остави отворена вратата за нови попълнения. „Тази седмица наблегнахме повече на беговите натоварвания в дълъг период, следващата ще бъде по-различна. До този момент футболистите се справят много добре и нямат оплаквания. Доволен съм от всички.“

"Преди всичко ще наблегнем върху тактическите отигравания. Трябва да направим от тези футболисти един добър отбор и всеки да знае какво трябва да прави. Има много какво да се желае. С оглед на ранния етап и тежестта в краката, която имат момчетата, мисля, че желанието беше наред. Ако трябва да бъда честен, днес мен ме интересуваше беговата работа. Това важи и за двата различни състава, които изиграха по полувреме. От желанието сме доволни, а всъщност това ни интересува. Най-важното е, че нямаме по-сериозни контузии. Трябва да показваме още по-голямо желание и тактически елементи. Може би няма да стигне напълно времето, но ще се опитаме да отстраним, каквото можем за оставащата седмица."