Дунав Русе се наложи над Локомотив Горна Оряховица с минималното 1:0 в мача от 17-ия кърг на Първа лига.

Влезлият като резерва Бранимир Костадинов донесе победното попадение, въпреки блестящото представяне на стража на Локомотив Николай Банков. 

С победата Дунав застана на 4-ата позиция във временното класиране с 28 точки.

Вратарят на русенци Мартин Луков пък, стана вратарят с най-много мачове без допуснат гол.

В 6-ата минута Локомотив застраши вратата на Дунав, но топката попадна в ръцете на вратаря Мартин Луков. 

Четири минути по-късно Антон Огнянов бе в добро положение да открие резултата в полза на Дунав, но стражът Николай Банов успя да стигне до топката навреме. 

Веднага след това, при контраатака Мартин Луков направи страхотно спасяване на удар отправен от Любомир Генчев. 

В 14-ата минута Курьор подаде към Бен Отман, той към Игор Джоман, който стреля от границата на наказателното поле, но топката прелетя вляво на вратата. 

Десетина минути по-късно Юлиян Ненов стеля към вратата на Локомотив, но само, за да намери ръцете на вратаря. 

Атаката продължи, Антон Огнянов стреля директно към Банков, вместо да центрира, но стражът бе на точното място и изби топката с добра намеса. 

Малко след това, Мирослав Будинов остана сам срещу Банков, но защитата на Локомотив се намеси и изчисти. 

В средата на първото полувреме имаше спорна ситуация. Юлис Ндонг се сблъска с Васил Шопов и русенци имаха претенции за дузпа, но реферът не отсъди дори нарушение. 
Атаките от страна на Дунав продължиха, но играчите така и не успяха да пратят топката в мрежата.

Точно преди почивката Генчев подаде към Бен Отман в наказателното поле, но той не успя да овладее добре топката и стреля неточно. 

В 58-ата минута Васил Шопов имаше страхотна възможност да открие резултата от границата на наказателното поле, но добра намеса на Николай Баков предотврати това. 

В 72-ата минута Дунав откри реултата (1:0). Влезлият като резерва Бранимир Костадинов бе изпуснат от Атанас Фиданин и даде преднина на русенския тим. 

След пет минути Локомотив пропиля възможност да изравни, а при контраатаката поредна добра намеса на Николай Банков предотврати увеличаване на аванса на Дунав. 

Две минути преди края на редовното време Антон Огнянов оправи силен диагонален изстрел към вратата на Горна Оряховица, но Банков отново блесна с невъзможно спасяване. И така срещата завърши с победа за Дунав с 1:0.