Шест поредни загуби във всички турнири, без отбелязан гол в тях. Едва ли някой е шокиран от треньорската рокада в Локомотив Горна Оряховица. Ангел Червенков стана четвъртата жертва през този сезон, след като преди него постовете си загубиха Христо Янев в ЦСКА, Николай Костов в Ботев и Димчо Ненов в Нефтохимик.

След раздялата с Червенков обаче остават някои въпроси, които така и не получиха отговор по време на режима му.

Да, факт е, че горнооряховци са единственият отбор в Първа професионална лига, който все още не е вкусвал успеха от началото на сезона, но е и факт, че допреди около две седмици Червенков разполагаше с възможно най-ограничения бюджет в елита. А когато си заставен да правиш компромиси с качество, за да не надхвърляш бюджета, обичайно се стига дотук, до дъното в класирането. 

По-важното е как изведнъж в клуба дойдоха футболисти, чиято месечна заплата мога да се закълна, че надхвърля поне 6 пъти досегашния таван за възнаграждения. Защото нито Матиас Курьор, нито Цветан Генков, нито Рафави Кифуети, нито Игор Джоман биха склонили да подпишат с последния в таблицата и да взимат да речем, така наизуст 1500 или 2000 лева на месец. 

Не видях някъде да се пише или да се говори, че някой катарски...бизнесмен е закупил клуба и изведнъж ще видим шеметно издигане до върховете на българския футбол. 

Някак много странно обаче съвпадна таймингът на неочаквания паричен поток с желанието Локомотив Горна Оряховица да домакинства не както досега в Пловдив, докато бъде завършено осветлението на стадиона в града, а в Разград. 

Навярно случайност, но определено повод за слухове и спекулации, а обяснението на Червенков бе, че в Пловдив тимът му няма късмет.

И от едната тема към другата – приемаме, че парите са налице, индивидуалната класа вече я има, но не и време за работа с новите. Защото във върхова форма Курьор, Генков, Кифуети и Джоман определено ще направят Локомотив Горна Оряховица отбор, който няма да има особени проблеми по пътя на съхраняването на статута в Първа професионална лига. 

Но Ангел Червенков получи точно 188 минути от Курьор, 88 от Кифуети, 90 от Генков и нито една от Джоман. С уговорката, че нито един от тях не е провел предсезонна подготовка с отбор, а всеки от тях е далеч от най-доброто си състояние. 

Така че магьосник да беше, Червенков нямаше как да използва потенциала им и някак се натрапва усещането, че човекът, който изведе безапелационно Литекс до шампионската корона през пролетта на 2010 г. беше употребен, а сега изоставен.